10 чинників, чому зараз вигідно купувати нерухомість
Через деякий час паніка схлине, всі пристосуються до нових реалій, і виникне питання, а які можливості залишились для заробітку, або створення пасивного доходу. А може трьохтижневий карантин спонукає родини до пошуку нового житла, оскільки вони усвідомлять некомфортність подальшого співіснування у старій тісній квартирі. Тому, вмощуємось зручніше вдома перед комп'ютером і починаємо розмірковувати, чи варто почати шукати нове житло саме зараз.

1. В 2019 долар показав від'ємну динаміку, скотившись від 27,5 грн\долар на початку року до 24,0 грн\долар в грудні 2019 року. Так, в валютному еквіваленті новобудови подорожчали за минулий рік на 15-20%. Ті, хто тримав заощадження у валюті, опинились перед вибором – витратити більше заощаджень та купити квартиру або чекати здорожчання долара. Для тих, хто обрав стратегію очікування – прийшов зірковий час – долар наближається до минулорічного максимуму, тому, самі час відновити пошук житла.

2. Не секрет, що багато покупців не готові робити інвестиції на рівні котловану. Сьогодні є багатий вибір новобудов, які наближаються до завершення. Є з чого обрати. Найменш ризиковими вважаються новобудови, які мають підведені комунікації та майже завершені коробки будинку.

3. Ціни. Забудовники, які почали спостерігати зниження попиту з середини минулого року поки що тримають гривневі ціни на докризовому рівні, а незабаром їм доведеться їх підвищувати через зростання витрат. Саме час придбати за старою ціною нове житло.

4. Криза на ринку – чудовий спосіб спостерігати за діяльністю забудовників, чи готові забудовники йти на назустріч своїм інвесторам, як вони піклуються про ті житлові будинки, які вже здано в експлуатацію та ін.

5. Якщо вам все ж таки не вистачає до повної вартості квартири, то можна взяти розстрочку, яка поки ще є безвідсотковою. Але ж зважаючи на поточні обставини, забудовники скоріш за все цю опцію скоро прибируть. Тому не зволікай, встигни скористатись безвідсотковою розстрочкою від забудовника та не переплачуй за кредит.

6. Недарма стверджують, що криза, це час можливостей. Якщо ви мріяли почати заробляти на нерухомості, саме час навідатись до відділ продажів для отримання найбільш привабливих умов придбання квартири. Забудовники готові до діалогу та надання індивідуальних умов придбання квартир. У Вас є шанс заробити від 20 до 40% на перепродажу квартири.

7. Якщо Ви плануєте інвестувати в новобудову та у подальшому здавати квартиру в оренду, то саме зараз придбання за найнижчою ціною забезпечить вам найвищу дохідність інвестицій. В середньому оренда квартир на вторинному ринку дає 5-7% річних, в той же час, як оренда в новобудові може приносити дохід від 10% річних, якщо придбати квартиру на вигідною ціною.

8. Інвестиції в нерухомість, в довготривалому періоді, є найбільш вигідними в порівнянні з іншими інструментами інвестування. В минулому року інвестори приділяли підвищений інтерес до державних цінних паперів, які завдяки ревальвації гривні забезпечили їм високу дохідність, але із зростання курсу долара, цей інструмент перестав бути привабливим для спекулятивних операцій. Тому ця група інвесторів, скоріш за все інвестуватиме свій капітал в цьому році на ринку первинної нерухомості, що може спровокувати зростанні цін. Тому саме час встигнути до початку зростання спекулятивних операцій на ринку первинного житла.

9. Більшість забудовників почали застосовувати он лайн консультації, перегляди квартир. Тому, зручно акумулювати он-лайн всі пропозиції, не входячи з дому і не витрачаючи багато часу.

10. Самоізоляція та віддалений режим роботи вивільняють час, якого не вистачало раніше для ретельного аналізу та пошуку квартири своєї мрії.
Ну що, ринок нерухомості, як і інші галузі економіки, в самому епіцентри кризи. Багато хто до останнього не вірив, що криза на ринку житла можлива, а деякі забудовники навіть у період карантину продовжують запуск нових проектів. З одного боку, запуск нових проектів свідчить, що віра у краще майбутнє у професіоналів ринку є, з другого боку, паніка, яка охопила країну, ніяк не сприяє попиту на житло. Через масову паніку у ЗМІ, яка постійно підігрівається думками «експертів вірусологів», яких стало занадто багато у всіх соціальних медіа, населення насамперед стурбовано питанням виживання та захисту від вірусів.
На тих хто дістався фіналу чекає приємний бонус в нашому відділі продажів, за промо-словом «10 фактів».
18 березня 2020